Wie ben ik?

Tijdens mijn studie ‘Monumentale vormgeving’ aan de Academie in Amersfoort (1978 – 1982) ontdekte ik dat het werken met klei en hout mij het meest boeide. Ik koos voor aardewerk en in het bijzonder voor het maken van keramische sculpturen.
Naast het creëren van mijn eigen werk geef ik al 35 jaar les, eerst in het middelbaar beroepsonderwijs, daarna in mijn atelier. Sinds 15 jaar huur ik een prachtig atelier in Zeist waar ook galerie P’Arts is gevestigd.

In mijn leven en werk staan verlangen, schoonheid en plezier centraal. Mijn inspiratie put ik uit mijn dromen en het kijken naar de natuur, naar de dingen en de mensen om mij heen. In mijn werk zit vaak een zekere humor verborgen. Ik wil niet shockeren, maar verwonderen en de fantasie van mensen prikkelen.

Het is fascinerend om te boetseren met klei. Het is aarde. Gemengd met water wordt het plastisch. De lucht laat het drogen en door vuur wordt het steen en blijft het toch aarde. Wat een wonder!
Alles in en op aarde beweegt, stroomt, groeit, bloeit, sterft en wordt opnieuw geboren. Het is in evenwicht met het spirituele leven en de dagelijkse praktijk. Het biedt kansen om een periode af te sluiten en weer opnieuw te beginnen.

Mijn nieuwe solotentoostelling met beeldend werk uit verschillende periodes in mijn keramiekverleden én met een nieuw, bijna 3 meter hoog kunstwerk, onderstreept deze visie nadrukkelijk. Vanaf 22 juni bent u van harte welkom om dat zelf te beoordelen in galerie P’Arts.